Gęsta zupa z wędzonej makreli

Gęsta zupa z wędzonej makreli
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
35 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Warzywa umyj i obierz. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Kiedy osiągnie właściwą temperaturę, wrzuć pokrojony por, seler, marchewkę i chwilę podsmaż. Całość zalej bulionem warzywnym i dolej mleko, które złagodzi smak. Wrzuć liść laurowy i zagotuj. W międzyczasie wyfiletuj wędzone makrele. Do zupy dodaj groszek i makaron. Kiedy warzywa będą miękkie, a makaron ugotowany al dente, dopraw solą, pieprzem i wrzuć świeży szpinak, a na koniec kawałki ryby. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE