Agnieszka Kręglicka

Ryba w sosie cytrynowym


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ryba w sosie cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filety z dorsza

sok z 1-2 cytryn

1/2 szklanki białego wytrawnego wina

1 łyżka mąki

1 łyżka masła

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

oliwa z oliwek do smażenia

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ryby oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić rybę z jednej strony, przewrócić. Wlać wino i na dużym ogniu szybko odparować. Gdy wino zniknie wycisnąć na patelnię sok z cytryny, dodać łyżkę masła i natkę pietruszki. Podawać rybę polaną sosem.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekany łosoś z brokułami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Karp a la Pomian
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sushi handroll
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.