Laura Calder

Różowe kawałki rabarbaru


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Różowe kawałki rabarbaru
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

375 g cienkiego rabarbaru

1/2 szklanki cukru

woda

 

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Pokrój rabarbar w kawałku długości palca. Ułóż je, jedną warstwą w brytfannie. Posyp cukrem. Skrop 1 – 2 łyżkami wody. Piecz 20 min. Rabarbar wyjmij łopatką na półmisek. Całość polej różowym, rabarbarowym sosem.

powrót

Podobne przepisy

Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.