Polędwiczki z żabnicy z sosem mango - danie w 15 minut

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Składniki:
- 2 polędwiczki z żabnicy
- 4 boczniaki
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cytryna
- 1/2 łyżeczki miodu
- 1/3 pęczka kopru
- bazylia (kilka listków)
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 szklanki przecieru z mango
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- kardamon
Przygotowanie:
Polędwiczki z żabnicy zmacerować w oliwie z dodatkiem soku i skórki z cytryny, miodu, koperku, natki pietruszki, bazylii i czosnku. W tej samej marynacie usmażyć boczniaki pokrojone w paseczki.
Przygotować przecier ze świeżego owocu mango i na rozgrzanej i skropionej oliwą z oliwek patelni podgrzać go, dodając białe wytrawne wino oraz kardamon. Usmażoną rybę ułożyć na talerzu na boczniakach i sakura mix, polać sosem.
Przygotować przecier ze świeżego owocu mango i na rozgrzanej i skropionej oliwą z oliwek patelni podgrzać go, dodając białe wytrawne wino oraz kardamon. Usmażoną rybę ułożyć na talerzu na boczniakach i sakura mix, polać sosem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Warsztaty smaku kuchni+: dania z ryby
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze