Agnieszka Kręglicka

Puree z kwaśnych jabłek


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Puree z kwaśnych jabłek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 słoik selera krojonego w strużki w zalewie octowej

4 duże kwaśne jabłka

1 cytryna

oliwa

pieprz

 

Przygotowanie:

Jabłka obrać i podzielić na połówki, dokładnie usunąć gniazda nasienne, aby nie ciemniały jabłka polać je sokiem z cytryny. Jabłka włożyć do niedużego garnka i nalać trochę wody na dno. Gotować na sporym ogniu, pod przykryciem - jabłka rozsypią się na puch. Seler usmażyć na rozgrzanej oliwie, doprawić pieprzem, zrumienić. Na łóżeczku z wiórków selera ułożyć puree z jabłek i kilka wiórków selera na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem, podawać do mięs.

powrót

Podobne przepisy

Dosa Masala
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Masła smakowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Domowa przyprawa z warzyw
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Tażin z ciecierzycą, harissą i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Podstawowa tempura
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Mochi z fioletowych ziemniaków
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.