Pudding z brązowego ryżu

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding z brązowego ryżu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka brązowego ryżu

3 filiżanki soku pomarańczowego

1 łyżka startego imbiru

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżka mieszanki siemienia lnianego, słonecznika i migdałów

1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

pół filiżanki pokrojonej papai

Przygotowanie:

Sok, imbir, cynamon i opłukany ryż umieścić w szybkowarze albo garnku. Gotować do miękkości (15 minut w szybkowarze, 40 w zwykłym garnku). Od czasu do czasu mieszać i w razie potrzeby uzupełnić płyn.
Przed podaniem posypać mieszanką ziaren, orzechami i papają.

powrót

Podobne przepisy

Letni deser z owoców
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Orzechowe trufle z kawą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe marshmallows
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Parfait z ricottą i malinami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.