Pudding z brązowego ryżu

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding z brązowego ryżu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka brązowego ryżu

3 filiżanki soku pomarańczowego

1 łyżka startego imbiru

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżka mieszanki siemienia lnianego, słonecznika i migdałów

1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

pół filiżanki pokrojonej papai

Przygotowanie:

Sok, imbir, cynamon i opłukany ryż umieścić w szybkowarze albo garnku. Gotować do miękkości (15 minut w szybkowarze, 40 w zwykłym garnku). Od czasu do czasu mieszać i w razie potrzeby uzupełnić płyn.
Przed podaniem posypać mieszanką ziaren, orzechami i papają.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Budyń noego
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Truskawkowe tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet truskawkowy z bananami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.