Pudding z brązowego ryżu

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding z brązowego ryżu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka brązowego ryżu

3 filiżanki soku pomarańczowego

1 łyżka startego imbiru

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżka mieszanki siemienia lnianego, słonecznika i migdałów

1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

pół filiżanki pokrojonej papai

Przygotowanie:

Sok, imbir, cynamon i opłukany ryż umieścić w szybkowarze albo garnku. Gotować do miękkości (15 minut w szybkowarze, 40 w zwykłym garnku). Od czasu do czasu mieszać i w razie potrzeby uzupełnić płyn.
Przed podaniem posypać mieszanką ziaren, orzechami i papają.

powrót

Podobne przepisy

Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Cassata „grzech łakomstwa”
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowa kula z musem z rokitnika i sosem z brandy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Deser tiramisu z malinami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tort Pawłowej
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Pudding z czerstwej babki drożdżowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.