Bomby jabłkowe z imbirem

Bomby jabłkowe z imbirem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
olej z otrębów ryżowych do głębokiego smażenia
2 zielone jabłka bez skórki i gniazd nasiennych
1 filiżanka mąki ryżowej
1 łyżeczka słodzika ze stewii (opcjonalnie)
1 łyżka mielonego imbiru
⅓ filiżanki syropu klonowego albo z agawy
skórka z jednej cytryny

Przygotowanie:
Olej rozgrzać w głębokim garnku.
W misce połączyć mąkę, słodzik i imbir. Wrzucić kawałki jabłek i wymieszać. Obtoczone w mące i przyprawach jabłka smażyć na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu.
Skropić syropem klonowym i posypać skórką cytryny. Można podawać z twarożkiem albo jogurtem.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE