Tomasz Deker

Polvorones


Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

odsłon: 98

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g masła

120 g cukru pudru

5 ml ekstraktu waniliowego

2 g cynamonu

200 g mąki

150 g posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Utrzyj maso z cukrem. Następnie dodaj ekstrakt z wanilii i wszystko razem zmiksuj.
Do przygotowanej masy dodaj przesianą mąkę pszenną oraz cynamon.
Dodaj także posiekane orzechy włoskie i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotowane ciasto nakładaj do foremek. Ciastka włożyć do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni C przez 10-12 minut.
Po wyjęciu z pieca obsyp ciastka cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Tarta z szynką, cebulami i pieczarkami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto ziemniaczane
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

ankaszym

postów: 80

12.05.2017 08:59

CYTUJ

Ciekawy przepis, mam tylko pytanie w przepisie podana jest mąka, czy ma znaczenie jaki rodzaj mąki użyje, może być zwykła uniwersalna szymanowska?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.