Anna Olson

Pieczony rozbratel z sosem kurkowym


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pieczony rozbratel z sosem kurkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3,5 kg rozbratla

½ szklanki musztardy dijońskiej

1/3 szklanki tartego chrzanu

3 łyżki soli

2 łyżki mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C i ułóż rozbratel w brytfance. Zmieszaj musztardę z chrzanem, solą oraz pieprzem i natrzyj mięso przygotowaną marynatą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 2 – 2,5 godziny. Przełóż pieczeń na deskę, okryj luźno folią aluminiową i zostaw na 15 minut przed pokrojeniem. Pokrój mięso ostrym nożem na cieńsze bądź grubsze plastry, usuwając kość z każdej porcji.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka wołowa w piwie po trydencku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zapiekanka mięsno-warzywna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.