Sophie Dahl

Pieczony halibut w sosie szpinakowo-rukwiowym z frytkami z batatów i grzybami


Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczony halibut w sosie szpinakowo-rukwiowym z frytkami z batatów i grzybami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

frytki z batatów

1 słodki ziemniak

pokrojony wzdłuż na osiem części i podgotowany

oliwa extra vergine

sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

kilka gałązek rozmarynu lub tymianku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozłóż obgotowane kawałki słodkiego ziemniaka na blasze do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą oraz pieprzem i posyp listkami tymianku lub rozmarynu. Wstaw do piekarnika i piecz 15-2

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Filety z sandacza z rydzami smażonymi w miodzie
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Placuszki rybne
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gravlax
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.