Annabel  Langbein

Pieczona ryba w stylu śródziemnomorskim


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczona ryba w stylu śródziemnomorskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 lub 3 filety ze świeżej ryby na porcję

skórka starta z cytryny

sól i świeżo mielony pieprz

łyżka masła na porcję + odrobina więcej do pieczenia

2 plasterki pomidora na porcję

gałązka koperku na porcję

1 łyżka wina na porcję



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Filety ułożyć w porcjach na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję posypać skórką z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Na rybie ułożyć masło, plasterki pomidorów, koperek, skropić winem. Pozostałe masło ułożyć na blaszce pomiędzy porcjami ryby. Odrobinę posolić. Piec 12 minut. Przed podaniem polać sosem, który powstanie w pieczeniu.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Smażony łosoś z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka ze sztokfisza z ziemniakami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Tajskie placuszki rybne delii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.