Annabel  Langbein

Pieczona ryba w stylu śródziemnomorskim


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Pieczona ryba w stylu śródziemnomorskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 lub 3 filety ze świeżej ryby na porcję

skórka starta z cytryny

sól i świeżo mielony pieprz

łyżka masła na porcję + odrobina więcej do pieczenia

2 plasterki pomidora na porcję

gałązka koperku na porcję

1 łyżka wina na porcję



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Filety ułożyć w porcjach na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję posypać skórką z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Na rybie ułożyć masło, plasterki pomidorów, koperek, skropić winem. Pozostałe masło ułożyć na blaszce pomiędzy porcjami ryby. Odrobinę posolić. Piec 12 minut. Przed podaniem polać sosem, który powstanie w pieczeniu.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.