Grawlax z łososia z buraczkami

Grawlax z łososia zobacz Grawlax z łososia 2018-06-19 12:28:22
Grawlax z łososia

Przygotował:

Adriana Marczewska

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Łososia oczyszczamy, układamy skórą do dołu w płaskim naczyniu z rantem (będzie puszczał sok).
Wcieramy w niego sól, układamy startą skórkę z cytryny, posiekany koperek, starty chrzan i tarte buraki, zalewamy wódką, przykrywamy folią, przygniatamy czymś ciężkim i odstawiamy na noc.
Buraki gotujemy, wykrawamy z nich ringiem odpowiedni kształt i delikatnie karmelizujemy na maśle i miodzie.
Fenkuł kroimy cieniutko i wsadzamy do miski z wodą i lodem, żeby zrobił się chrupiący.
Po nocy wyjmujemy łososia, zdejmujemy wszystkie warzywa z góry.
Kroimy go w cieniutkie paseczki i układamy razem z rukolą, karmelizowanymi burakami i fenkułem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE