Panna cotta al cafe

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Panna cotta al cafe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1 l śmietany 40%

95 g cukru

3 filiżanki espresso

4 płatki żelatyny

95 g bitej śmietany

30 g startej, gorzkiej czekolady



Przygotowanie:

Podgrzej śmietanę w rondlu, wrzuć cukier, dodaj espresso. Wrzuć żelatynę do zimnej wody, aby zmiękła. Wtedy wrzuć do gorącej śmietany i wymieszaj. Przecedź do 4 naczyń i schładzaj przez 4 godziny.

Podawaj z łyżką bitej śmietany, posypane tartą czekoladą.



© 2012 Fabrizio Carro





powrót

Podobne przepisy

Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z figami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pascha polska
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.