Owoce pod sabayon

Owoce pod sabayon
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Owoce myjemy i suszymy. Agrest i truskawki przecinamy na pół, układamy razem z jeżynami i porzeczkami porcjami na talerzach.
Do garnka wlewamy wodę i ustawiamy na nim szeroką miskę. Dno miski nie powinno dotykać wody.
Włączamy gaz, wlewamy do miski żółtka, wino i cukier. Za pomocą rózgi lub miksera ubijamy całość, aż otrzymamy puszysty, jasny krem.
Lekko przestudzonym kremem oblewamy owoce i za pomocą palnika karmelizujemy wierzch. Podajemy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE