Michael  Smith

(odc.077) domowe babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.77)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.077) domowe babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao 70%)

110 g masła orzechowego

110 g kremowego serka

1 łyżka cukru

1 łyżka ekstraktu waniliowego

4 papierowe lub z folii aluminiowej foremki do babeczek lub muffinów

 

 

Przygotowanie:


Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej. Używając kuchennego pędzla (lub normalnego nowego pędzelka) wysmarować papierowe foremki grubą warstwą czekolady, włożyć do blachy do pieczenia muffinów. Wstawić formę do lodówki, aż czekolada stwardnieje. Zmiksować masło orzechowe, serek, cukier i ekstrakt waniliowy na gładką masę. Nakładać łyżką do wysmarowanych czekoladą foremek. Wierzch zalać pozostałą stopioną czekoladą, zwrócić uwagę, aby nadzienie było szczelnie pokryte czekoladą. Z powrotem wstawić do lodówki, poczekać aż czekoladowy wierzch stwardnieje. Przed podaniem wyjąć z papierowych foremek.

powrót

Podobne przepisy

Morele zapiekane w syropie z wanilią
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Banany z toffi z pistacjami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.