Filadelfijska kanapka ze stekiem

Filadelfijska kanapka ze stekiem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
2

Składniki:

  • bochenek włoskiego albo francuskiego chleba lub dwie bagietki
  • 250 g pokrojonej w cienkie plastry wołowiny
  • 1 pokrojona w plastry czerwona cebula
  • 1 pokrojona w paski zielona papryka
  • 2 łyżeczki rozgniecionego czosnku
  • 250 g plastrów sera provolone
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka amerykańskiej musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • keczup (opcjonalnie)

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzać płytę grilla albo patelnię. Cebulę z papryką smażyć na oliwie przez 6-8 minut, aż się skarmelizują. Dodać czosnek, sól i pieprz.
Zgrillować wołowinę.
Podzielić grillowane mięso na mniejsze kawałki, wymieszać z cebulą i papryką. Podzielić na 2 części. Każdą przykryć plastrami sera.
Pieczywo pokroić (bagietki lekko wydrążyć). Ułożyć na mięsie z dodatkami, a następnie odwrócić. Przyprawić solą i pieprzem, polać musztardą z majonezem (i ewentualnie keczupem).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE