Michael  Smith

(odc.073) miętowe pure z groszku


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.73)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.073) miętowe pure z groszku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka mrożonego groszku

2 łyżki oliwy z oliwek

½ szklanki wody

sól i pieprz

1 mały pęczek listków mięty

 

 

Przygotowanie:


W małym rondlu zagotować groszek, wodę i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 5 minut, aż groszek będzie jasnozielony i nie będzie surowy w środku. Zdjąć z ognia, dodać listki mięty. Zmiksować w blenderze na gładką masę.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.