Michael  Smith

(odc.073) miętowe pure z groszku


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.73)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.073) miętowe pure z groszku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka mrożonego groszku

2 łyżki oliwy z oliwek

½ szklanki wody

sól i pieprz

1 mały pęczek listków mięty

 

 

Przygotowanie:


W małym rondlu zagotować groszek, wodę i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 5 minut, aż groszek będzie jasnozielony i nie będzie surowy w środku. Zdjąć z ognia, dodać listki mięty. Zmiksować w blenderze na gładką masę.

powrót

Podobne przepisy

Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sandwicze z bagietki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.