Michael  Smith

(odc.045) rapini z brązowym masłem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.045) rapini z brązowym masłem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 g masła

skórka i sok z 1 cytryny

1 pęk liści rapini (kapusty polnej)

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni roztop masło i podgrzewaj, aż zacznie brązowieć. Kiedy będzie miało orzechowy kolor, wlej sok cytrynowy i dodaj pokrojone rapini i skórkę z cytryny. Wymieszaj, dolej odrobinę wody. Gotuj ok. 10 min pod przykryciem.

powrót

Podobne przepisy

Placki gratin z ziemniaków
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
Szpinak z ricottą
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Twarożek z migdałów
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Sałatka z serem czosnkowym
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Placki marchewkowe z musem chrzanowym z awokado
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.