Michael  Smith

(odc.045) rapini z brązowym masłem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.045) rapini z brązowym masłem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 g masła

skórka i sok z 1 cytryny

1 pęk liści rapini (kapusty polnej)

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni roztop masło i podgrzewaj, aż zacznie brązowieć. Kiedy będzie miało orzechowy kolor, wlej sok cytrynowy i dodaj pokrojone rapini i skórkę z cytryny. Wymieszaj, dolej odrobinę wody. Gotuj ok. 10 min pod przykryciem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.