Miętowy kuskus

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Miętowy kuskus
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Składniki:

3,5 miarki wody

1/2 łyżeczki soli

450 g kuskusu błyskawicznego

łyżka oliwy

posiekane liście z 2 dużych krzaczków mięty



Zagotować wodę i posolić. Wsypać kuskus, wlać oliwę, szybko zamieszać, przykryć i zdjąć z gazu. Zostawić na 5 min. Przegarnąć widelcem, żeby rozdrobnić grudki. Wmieszać posiekaną miętę i podać.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.





powrót

Podobne przepisy

Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Ziemniaki pieczone z łososiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Tapas
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Słone rogaliki drożdżowe z owczym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.