Miętowy kuskus

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Miętowy kuskus
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Składniki:

3,5 miarki wody

1/2 łyżeczki soli

450 g kuskusu błyskawicznego

łyżka oliwy

posiekane liście z 2 dużych krzaczków mięty



Zagotować wodę i posolić. Wsypać kuskus, wlać oliwę, szybko zamieszać, przykryć i zdjąć z gazu. Zostawić na 5 min. Przegarnąć widelcem, żeby rozdrobnić grudki. Wmieszać posiekaną miętę i podać.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.





powrót

Podobne przepisy

Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Marchewki z imbirem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.