Janella  Purcell

Miecznik z mirtem, pieprzem górskim i piklami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb

Miecznik z mirtem, pieprzem górskim i piklami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ogórek libański

łyżeczka octu winnego

łyżeczka mirin

½ łyżeczki soli morskiej

łyżka oliwy

łyżka pasty shiro miso

2 kawałki miecznika

2 łyżeczki mirtu cytrynowego

2 łyżeczki mielonego pieprzu górskiego

łyżeczka mirin

łyżka oliwy

2 limetki

 

 

Przygotowanie:


Ogórka poszatkować. Przyprawić octem, mirin i solą. Na patelni rozgrzać oliwę. W misce wymieszać pastę miso i mirin. Mieszanką posmarować rybę. Marynować przez 15 minut. Smażyć rybę przez minutę z każdej strony. Wymieszać przyprawy z mirin i oliwą. Ułożyć rybę na półmisku. Przyprawić. Na wierzchu ułożyć ogórek. Przybrać cząstkami limetki.

powrót

Podobne przepisy

Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tatar z łososia
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.