Marynowane wodorosty

Marynowane wodorosty
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • pół filiżanki arame
  • pół filiżanki wakame
  • 1 filiżanka posiekanej rzodkwi
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1 łyżka tamari
  • 2 łyżeczki octu umeboshi
  • pół łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka prażonego sezamu do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Arame i wakame zalać wodą i moczyć przez 3 minuty. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Odstawić do lodówki do zamarynowania. Podawać w małych miseczkach posypane sezamem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA