Marynowane wodorosty

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Marynowane wodorosty
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pół filiżanki arame

pół filiżanki wakame

1 filiżanka posiekanej rzodkwi

1 łyżka startego imbiru

1 łyżka tamari

2 łyżeczki octu umeboshi

pół łyżeczki oleju sezamowego

1 łyżka octu ryżowego

1 łyżka prażonego sezamu do dekoracji

Przygotowanie:

Arame i wakame zalać wodą i moczyć przez 3 minuty. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Odstawić do lodówki do zamarynowania. Podawać w małych miseczkach posypane sezamem.

powrót

Podobne przepisy

Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Trufle
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wrap z jajkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.