Marco Pierre  White

Królik w rosole


Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Królik w rosole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 królik

6 marchewek

1 łodyga selera naciowego

2 cebule

2 kostki bulionu drobiowego

2 liście laurowe

oliwa

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Pokroić i warzywa. Wyciąć wątrobę i nerki i podzielić królika na porcje. Mięso i warzywa umieścić w garnku, dodać kostki rosołowe i nalać tyle wody, by pokryć składniki. Gotować na wolnym ogniu 1 - 1½ godziny. Kiedy mięso się ugotuje wrzucić liście laurowe. Pod koniec można dodać pokrojone nerki i wątrobę i gotować jeszcze 2 - 3 minuty. Wlać nieco oliwy, wsypać posiekaną natkę pietruszki i zamieszać.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pascha
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
Pascha polska
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Baba ponczowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.