Chowder z sercówkami

Chowder z sercówkami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Sercówki oraz ryby ugotować w małej ilości wody, odcedzić, oczyścić ryby i małże. Na patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek, odcedzić nadmiar tłuszczu, dodać pokrojoną cebulę, czosnek,
seler, tymianek i listek laurowy. Wszystko przesmażyć ok. 10 min. Dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i zalać wywarem z ryb i sercówek. Gotować do miękkości ziemniaków, dodać sercówki i kawałki ryb. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę, pieprz do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki. Podawać z grzankami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE