Chowder z sercówkami

Chowder z sercówkami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sercówki oraz ryby ugotować w małej ilości wody, odcedzić, oczyścić ryby i małże. Na patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek, odcedzić nadmiar tłuszczu, dodać pokrojoną cebulę, czosnek,
seler, tymianek i listek laurowy. Wszystko przesmażyć ok. 10 min. Dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i zalać wywarem z ryb i sercówek. Gotować do miękkości ziemniaków, dodać sercówki i kawałki ryb. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę, pieprz do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki. Podawać z grzankami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA