Tomasz Deker

Jogurtowy sernik na zimno


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki

odsłon: 6465

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

750 ml jogurtu greckiego

5 łyżek cukru pudru

200 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej

5 łyżeczek żelatyny w proszku

25 ml zimnej wody

300 g borówek amerykańskich

 

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie i ostaw do napęcznienia.
W misce połącz jogurt grecki, cukier puder i śmietaną.
Żelatynę rozpuść w mikrofali i zahartuj, tzn. dodaj do niej odrobinę masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Następnie żelatynę wlej do masy serowej i dokładnie wymieszaj.
Masę wylej do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzch wysyp borówki. Sernik wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aż stężeje.

powrót

Podobne przepisy

Sernik na zimno z zieloną herbatą
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Serniki
Sernik limonkowo-ananasowy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Serniki
Japoński sernik bawełniany
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Serniki
Pieróg na słodko z jabłkiem i pestkami dyni
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Placek w kratkę z morelami i porzeczkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Biszkopt z galaretką i owocami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.