Donna Hay

Jajka zapiekane w bekonie


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Jajka zapiekane w bekonie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 cienkich plastrów bekonu

bez skórki

6 jajek

1 szklanka (240 g) créme fraîche lub kwaśnej śmietany

2 łyżki listków natki

 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Posmarować tłuszczem 4 okrągłe foremki o średnicy 12 cm. Wyłożyć plasterkami bekonu. W misce ubić jajka, créme fraîche i natkę. Wlać masę jajeczną i zapiekać 25 minut, aż bekon będzie chrupiący, a jajka się zetną. Podawać z gorącym, posmarowanym masłem tostem.

powrót

Podobne przepisy

Maślane bułeczki z domowym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.