Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą

Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj marynowaną cebulę. Wymieszaj cukier, sól, wodę i ocet. Zanurz cebulę w marynacie i odstaw na co najmniej 20 min.
Przygotuj marynatę do łososia - wymieszaj składniki ze sobą, zalej filet i odstaw na 10 min.
W międzyczasie zrób dressing do kanapki: wymieszaj jogurt, sok z limonki, koperek, dopraw
solą i pieprzem do smaku. Odstaw.
Wyciągnij filet z marynaty, podsmaż go na patelni, najlepiej grillowej. Najpierw od strony skórki -
do momentu, aż się skarmelizuje. Odwróć i podsmażaj drugą stronę przez kilka minut, aż mięso się zetnie. Odstaw.
Przygotuj jajka w koszulkach. Do gotującej się wody wlej 1 łyżkę octu białego, zrób wir i
delikatnie wlej jajko do wody. Gotuj 2 min, odcedź i postępuj tak samo z drugim jajkiem.
Polej kromki chleba oliwą. Połóż kawałki ryby, krążki cebuli i jajko na kanapce. Udekoruj kolendrą, koperkiem, polej dressingiem. Dodaj kawałki limonki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA