Ruth  Rogers

Grillowany gołąb w recioto valpolicella


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Grillowany gołąb w recioto valpolicella
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 gołąb

luzowany

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

skórka okrojona z 1 cytryny i sok

oliwa extra vergine

wino Valpolicella

garstka liści rozmarynu

posiekanych

1 ząbek czosnku

pokrojony na cienkie plasterki

 

 

Przygotowanie:


Natrzyj mięso gołębia rozłożone na płasko solą, pieprzem oraz czosnkiem, obłóż skórką z cytryny i rozmarynem. Wlej do naczynia wino, sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Natrzyj mięso gołębia przygotowaną marynatą. Ugrilluj gołębia po 2 minuty od strony piersiowej i grzbietowej tak, żeby mięso było różowe, ale niezbyt krwiste. Podlewaj mięso marynatą. Podawaj z młodymi warzywami.

powrót

Podobne przepisy

Bażant gotowany z selerem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotlety cielęce z balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Steki z grillowanymi warzywami i tortillą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.