Agnieszka Kręglicka

Gołka ze szpinakiem


Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Gołka ze szpinakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 ser gołka

2 garście liści szpinaku

1 ząbek czosnku

1 ostra papryczka

sól

pieprz

oliwa

 

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany czosnek i papryczkę chili. Dodać opłukane liście szpinaku i dusić chwilę aż zwilgotnieją i zmiękną. Doprawić solą i pieprzem. Pokrojony w plastry ser usmażyć lub zgrillować z obu stron. Gorący szpinak z patelni układać na gorącym serze.

powrót

Podobne przepisy

Warzywa w sosie orzechowym z ryżem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Polenta z pomidorkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.