Marchewka z groszkiem cukrowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 200 g groszku
- 2-3 marchewki
- garść kiełków słonecznika
- ew. mała garść orzechów włoskich
Dressing:
- łyżeczka sosu sojowego
- łyżeczka sosu ostrygowego
- łyżeczka miodu
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków kolendry
- łyżka soku z cytryny
- 1 chili drobno siekane
- 5 łyżek oleju
Przygotowanie:
Przygotowujemy dressing łącząc wszystkie składniki oprócz oleju. Kiedy wymieszamy je na gładką masę powoli dodajemy olej. Doprawiamy do smaku. Groszek cukrowy tniemy na ukos. W ten sposób uzyskamy podłużne trójkąty. Możemy go sparzyć, nie musimy – ma być chrupki. Marchew obieramy i kroimy w zapałkę. Łączymy wszystkie składniki i serwujemy ze smażonym tofu.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Komentarze
Zaloguj się by dodać komentarz.
annk 10 lat temu
A gdzie podział się imbir. Wczoraj oglądałam program z zaciekawieniem i pomyślałam, że przepis znajdę na stronie internetowej ale sie rozczarowałam. Brak rzetolności i dokładności w przepisach a tgo nie lubię najbardziej:(
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
iiga 9 lat temu
Zgadza się w przepisie podanym w telewizji był imbir, a marchewki i groszek były krótko podgotowane