Gary  Rhodes

Fioletowe brokuły i masło pomarańczowo-czosnkowe


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Fioletowe brokuły i masło pomarańczowo-czosnkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g fioletowych brokułów

 

 

Przygotowanie:


Szalotki opłucz pod bieżącą wodą i wrzuć do rondelka. Dolej sok z pomarańczy. Gotuj na dość silnym ogniu, żeby szalotki się zeszkliły. Gdy płyn odparowuje, powstanie coś w rodzaju dżemu. Kiedy nieco przestygnie, dorzuć startą skórkę pomarańczową. Gdy jest zupełnie zimny, dodaj masło. Wymieszaj. Dorzuć posiekane liście czosnku niedźwiedziego. Można je zastąpić 1-2 ząbkami zwykłego czosnku. Wymieszaj. Brokuły podziel na różyczki. Ułóż w garnku do gotowania na parze. Posyp solą i przykryj. Będą gotowe po kilku minutach. Dopraw pieprzem i podawaj z masłem pomarańczowym.

powrót

Podobne przepisy

Dwukrotnie pieczony suflet z sera
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Racuchy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.