Jola Słoma

Faszerowana gruszka z ogórecznikem w kwiatach akacji


Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 4110

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 gruszka

2 łyżki pokruszonego sera lazur

2 łyżki twarogu trzykrotnie mielonego

2 łyżki jogurtu

kilka liści ogórecznika

kilka liści szałwii

kilka gałązek tymianku cytrynowego

limonka

czarny pieprz do posypania

kwiaty akacji do dekoracji

 

Przygotowanie:

Gruszki kroimi na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne i skrapiamy sokiem z limonki. Ser mieszamy z twarogiem i jogurtem, dodajemy pokrojone liście ogórecznika i posiekane zioła. Uzyskaną masę nakładamy na gruszki, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i utartą skórką z limonki. Dekorujemy posypując kwiatami akacji.

powrót

Podobne przepisy

Mielone z ciecierzycy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Gnocchi ziemniaczane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.