Annabel  Langbein

Fasolka szparagowa z oliwkami i czosnkiem


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Fasolka szparagowa z oliwkami i czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 g fasolki szparagowej

2 łyżki oliwy

2 ząbki posiekanego czosnku

skórka starta z ½ cytryny

sok z ½ cytryny

2-3 łyżki drobno posiekanych oliwek Kalamata

sól i świeżo mielony pieprz



>b>Przygotowanie:

Odciąć końcówki z fasolki. Wrzucić ją do wrzątku, gotować 3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą, nie osuszać. Oliwę rozgrzać na patelni, delikatnie przesmażyć czosnek i skórkę z cytryny, posolić. Wrzucić fasolkę i oliwki. Dusić na średnim ogniu przez 2 minuty. Jeśli fasolka zacznie się rumienić, dodać trochę wody. Przełożyć na półmisek, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Podawać.



© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Oszukany pilaw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.