Zapiekana fasolka szparagowa

Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
Składniki:
- 400 g fasolki szparagowej
- sól
- 1 batat
- 200 g pomidorków koktajlowych
- skórka otarta z pomarańczy
- kilka listków tymianku
- sól i czarny pieprz
- olej
- do podania: uprażone płatki migdałowe
Przygotowanie:
Zagotować wodę w garnku, dodać fasolkę. Gotować 1 minutę, odcedzić i przełożyć do miski z wodą i lodem.
Bataty pokroić, dodać razem z fasolką i pozostałymi składnikami do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć i piec w piekarniku przez 15 - 20 minut.
Na koniec obsypać obficie uprażonymi płatkami migdałowymi i skropić oliwą.
Bataty pokroić, dodać razem z fasolką i pozostałymi składnikami do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć i piec w piekarniku przez 15 - 20 minut.
Na koniec obsypać obficie uprażonymi płatkami migdałowymi i skropić oliwą.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze