Zapiekana fasolka szparagowa

Zapiekana fasolka szparagowa zobacz Zapiekana fasolka szparagowa 2018-08-13 12:58:25
Zapiekana fasolka szparagowa
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
  • sól
  • 1 batat
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • skórka otarta z pomarańczy
  • kilka listków tymianku
  • sól i czarny pieprz
  • olej
  • do podania: uprażone płatki migdałowe

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zagotować wodę w garnku, dodać fasolkę. Gotować 1 minutę, odcedzić i przełożyć do miski z wodą i lodem.
Bataty pokroić, dodać razem z fasolką i pozostałymi składnikami do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć i piec w piekarniku przez 15 - 20 minut.
Na koniec obsypać obficie uprażonymi płatkami migdałowymi i skropić oliwą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE