Domowy sos habanero

Przepis z programu Wolny tydzień Chucka (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Domowy sos habanero
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

12 papryczek habanero

6 obranych ząbków czosnku

2 cebule, obrane i przekrojone na pół

oliwa

sól

1 pęczek świeżej kolendry

1 filiżanka białego octu winnego



Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy papryczki, czosnek i cebulę. Skrapiamy oliwą i doprawiamy solą. Pieczemy około 30 minut, aż się zrumienią. Przekładamy do blendera i miksujemy razem z kolendrą. Doprawiamy octem i solą.

powrót

Podobne przepisy

Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Twarożek z suszonymi owocami na słodko
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.