Paul Merret

Cielęce golonki z ratatouille


Przepis z programu Ekonomia gastronomii (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Cielęce golonki z ratatouille
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2-3 łyżki oleju roślinnego

2-3 łyżki mąki pszennej

4 cielęce golonki z kością po 300 g

4 szalotki

obrane i posiekane

2 ząbki czosnku

obrane i posiekane

3 dojrzałe pomidory

posiekane

listki z 1 gałązki tymianku

1 gwiazdka anyżu

10 ziaren czarnego pieprzu

375 ml czerwonego wina

1,5 l bulionu wołowego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu. Oprósz duży talerz mąką i obtocz golonki ze wszystkich stron. Obsmaż golonki po 4-5 min z każdej strony, aż się zrumienią. Przełóż je na talerz i odstaw na bok. Do rondla, w którym obsmażały się golonki, dodaj szalotki i czosnek i smaż mies

powrót

Podobne przepisy

Confit z kaczki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyki z wieprzowiny z morelami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Kotlety jagnięce w ziołach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak w maśle z pilawem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia turecka, kuchnia uzbecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.