Marta Dymek

Chili sin carne


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

odsłon: 2099

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cebula

2 czerwone papryki

1 żółta papryka

2 laski selera naciowego

2 łyżeczki kuminu

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka wędzonej papryki

½ łyżeczki chili

½ łyżeczki cynamonu

olej

2 puszki czerwonej fasoli

1 szklanka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich

2 puszki pomidorów

8 łyżek koncentratu pomidorowego

40 g gorzkiej czekolady (70%)

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

1 szklanka wody

sól

olej do smażenia

do podania: guacamole, limonka

 

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej i wrzucić tam cebulę. Podsmażyć na małym ogniu.
Pokroić papryki w grubą kostkę, a seler dokładnie posiekać. Dodać do cebuli razem z przyprawami i podsmażać przez 10 minut.
Dodać fasolę oraz prażone orzechy, zamieszać i dodać pozostałe składniki. Gotować pod przykryciem 30 minut, podawać z ryżem i guacamole.

powrót

Podobne przepisy

Twarożek z rzodkiewkami
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Placuszki cukiniowe z miętowym guacamole
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie
Zupa marchwiowo-kokosowa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Burak po burgundzku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

skomentuj przepis

izkkkkkkka

postów: 1

31.01.2016 15:57

CYTUJ

PYCHA !!! miałam pominąc orzechy ale na szczescie znalazłam kilka :) swietnie chrupią ! brak wedzonej papryki w pobiskich sklepach tez nas nie załamał - uwędzilismy jedną na gazie . Kolor po dodaniu 40 g czekolady 75 % zmienia sie na brązowy i moze za cudnie to nie wyglada ale danie na 5 z plusem polecam :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.