Grillowane szparagi z pastą miso

Grillowane szparagi z pastą miso zobacz Grillowane szparagi z pastą miso 2018-06-04 15:27:17
Grillowane szparagi z pastą miso
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
Sos:
  • 2 płaskie łyżki jasnej pasty miso
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 4 5 łyżek wody
do podania: uprażony sezam, posiekana dymka oraz szczypior

Kalkulator wag i miar

Przepis

Szparagi oczyścić. Rozgrzać dużą patelnię grillową, delikatnie posmarować olejem i grillować szparagi przez kilka minut do czasu, aż będą miękkie.
W międzyczasie wszystkie składniki wymieszać w kubeczku blendera, na koniec spróbować i w razie potrzeby dodać kilka kropel syropu z agawy więcej.
Zgrillowane szparagi błyskawicznie wyłowić, położyć na talerzach, oblać sosem i obficie obsypać sezamem, szczypiorem oraz posiekaną cebulką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE