Piotr Przykaza

Ceviche


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska

Ceviche
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg mięsa z wysokogatunkowej ryby morskiej (zębacz czerwony, dorada, okoń morski, marlin, grouper, karmazyn)

sól morska

3 czerwone cebule

liście kolendry

chili

2 limonki

 

Przygotowanie:

Rybę pokroić na paski i posolić dobrej jakości solą morską. Pokroić cebulę w plastry, dokładnie posiekać kolendrę i chilli, wycisnąć sok z limonek. Następnie wyłożyć do naczynia warstwę mięsa i posypać czerwoną cebulą, kolendrą i chilli. Na to znowu wyłożyć warstwę mięsa z ryb i dodatki, aż skończy się ryba. Zalać świeżo wyciśniętym sokiem z limonek tak, żeby wszystko zatopić.

powrót

Podobne przepisy

Szprotki smażone podane z dressingiem z ajranem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Kotleciki rybne
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Barramundi z miso i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba po grecku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.