Piotr Przykaza

Ceviche


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska

Ceviche
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg mięsa z wysokogatunkowej ryby morskiej (zębacz czerwony, dorada, okoń morski, marlin, grouper, karmazyn)

sól morska

3 czerwone cebule

liście kolendry

chili

2 limonki

 

Przygotowanie:

Rybę pokroić na paski i posolić dobrej jakości solą morską. Pokroić cebulę w plastry, dokładnie posiekać kolendrę i chilli, wycisnąć sok z limonek. Następnie wyłożyć do naczynia warstwę mięsa i posypać czerwoną cebulą, kolendrą i chilli. Na to znowu wyłożyć warstwę mięsa z ryb i dodatki, aż skończy się ryba. Zalać świeżo wyciśniętym sokiem z limonek tak, żeby wszystko zatopić.

powrót

Podobne przepisy

Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.