Laura Calder

Brzoskwinie gotowane z tymiankiem


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g cukru

2 łyżki łagodnego miodu

1 łyżka soku z cytryny

2 gałązki tymianku

4 – 6 brzoskwiń

 

Przygotowanie:

Włóż wszystkie składniki, oprócz brzoskwiń, do rondla. Rondel musi być tak duży, żeby wszystkie brzoskwinie mogły leżeć koło siebie. Wlej 1 litr wody. Zagotuj, przykryj i trzymaj na ogniu jeszcze 10 min. Zdejmij pokrywkę, włóż brzoskwinie i duś 5 – 10 min. Wyjmij owoce na półmisek, obierz je ze skóry. Odparuj syrop – niech zostanie pół szklanki (125 ml) i polej nim brzoskwinie. Podawaj ciepłe lub w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Placki ziemniaczane
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jajka w „koszulce”
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.