Antony Worrall Thompson

69.włoska przekąska z fioletowych brokułów


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.69)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

69.włoska przekąska z fioletowych brokułów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

450g fioletowych brokułów

5 łyżek stołowych oliwy z pierwszego tłoczenia

4 rozgniecione ząbki czosnku

szczypta suszonych płatków chili

6 posiekanych filetów sardeli

sól i świeżo zmielony, czarny pieprz

sok z ½ cytryny

do podania: przypieczone kromki ciabatty



Przygotowanie

Gotować brokuły 5-6 minut, aż będą miękkie. W tym czasie rozgrzać oliwę na patelni. Dorzucić sardele i chili, smażyć, aż sardele się roztopią. Dodać czosnek, chwilę smażyć. Wrzucić ugotowane brokuły, smażyć przez chwilę. Skropić sokiem z cytryny, natomiast nakładać na przypieczone kromki chleba.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.