Antony Worrall Thompson

69.włoska przekąska z fioletowych brokułów


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.69)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

69.włoska przekąska z fioletowych brokułów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

450g fioletowych brokułów

5 łyżek stołowych oliwy z pierwszego tłoczenia

4 rozgniecione ząbki czosnku

szczypta suszonych płatków chili

6 posiekanych filetów sardeli

sól i świeżo zmielony, czarny pieprz

sok z ½ cytryny

do podania: przypieczone kromki ciabatty



Przygotowanie

Gotować brokuły 5-6 minut, aż będą miękkie. W tym czasie rozgrzać oliwę na patelni. Dorzucić sardele i chili, smażyć, aż sardele się roztopią. Dodać czosnek, chwilę smażyć. Wrzucić ugotowane brokuły, smażyć przez chwilę. Skropić sokiem z cytryny, natomiast nakładać na przypieczone kromki chleba.

powrót

Podobne przepisy

Dwukrotnie pieczony suflet z sera
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Obazda
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Burgery z łososia z koperkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Omlet grzybek z ekspresowym dżemem z miękkich owoców
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.