Podsuszane w piekarniku pomidorki koktajlowe

Podsuszane w piekarniku pomidorki koktajlowe
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.50

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 garście dojrzałych pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki grubej soli
  • ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 105 stopni C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Przekrój pomidorki na połówki i ułóż na blasze miąższem do góry. Pokrop pomidorki oliwą, posyp cukrem, solą i pieprzem i piecz, aż podeschną, ale się nie przypieką (ok. 75 min). Odstaw do ostygnięcia i przechowuj w lodówce przed podaniem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE