Pieczone pomidory

Pieczone pomidory
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Do dużej miski wrzuć pomidory, cebule i czosnek. Polej oliwą, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj i wylej na blachę. Piecz, aż nieco sczernieją i się zmniejszą, co sprawi, że ich aromat się pogłębi. Zajmuje to 60-90 minut. Wymieszaj po ok. 30 minutach.
Aby wzmocnić aromat pieczonych pomidorów dodaj fenkuł o anyżkowym zapachu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE