Opiekana dynia ze szpinakiem i zieloną fasolką

Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
50 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 220 stopni C. W naczyniu połącz oliwę, kmin, paprykę. Dopraw solą, pieprzem i zamieszaj. Dodaj dynię i zamieszaj, by dokładnie pokryła się sosem. Ułóż na blasze i piecz 30 minut lub do czasu, gdy dynia zmięknie i lekko się skarmelizuje. Tymczasem w małym rondlu zagotuj osoloną wodę. Dodaj fasolkę i gotuj 1-2 minuty. Odcedź i zahartuj w naczyniu z wodą i lodem. Połącz składniki na sos. Odcedź i osusz fasolkę. Połącz ze szpinakiem i ułóż na dużych talerzach. Dodaj dynię i oliwki. Skrop dressingiem tuż przed podaniem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE