Niepieczone ciastka z masła orzechowego i płatków ryżowych

Niepieczone ciastka z masła orzechowego i płatków ryżowych
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wyścielić papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 23 na 32 cm. Do dużego rondla wlać syrop kukurydziany, wsypać oba rodzaje cukru i gotować na średnim ogniu, mieszając, do rozpuszczenia. Zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło orzechowe i rozmieszać. Szybko dodać esencję waniliową, płatki ryżowe i wymieszać. Wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Ostudzić. Kroić w kwadraty.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE