Maślane bułeczki z domowym twarogiem

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki maślanki
- łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
2 gałązki pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, maślankę, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie składniki i wyrób ciasto.
Z ciasta uformuj bułeczki. Bułeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni ok. 15 minut.
Na patelnię wlej olej i wsyp pomidorki. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, posyp twarożkiem i polej miodem. Smacznego!
Z ciasta uformuj bułeczki. Bułeczki piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni ok. 15 minut.
Na patelnię wlej olej i wsyp pomidorki. Awokado pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, posyp twarożkiem i polej miodem. Smacznego!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze