Tatar z łososia z sałatką z zielonego ogórka

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- filet z surowego łososia
- cebula czerwona
- ogórek
- kawałek imbiru
- 2 łyżki czarnego uprażonego sezamu
- 2 łyżeczki sambal oelek
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- awokado
- limonka
- gałązka świeżej kolendry
- krakersy solone
- garść skorup i głów z krewetek
- ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Wyczyść filet, pokrój go w drobną kostkę i przesyp do miski.
Ogórka bez gniazd nasiennych oraz cebulę posiekaj i dosyp do miski. Dodaj starty imbir i uprażony sezam. Całość dopraw sambalem, sosem sojowym i dobrze wymieszaj.
Na patelnię włóż skorupy, głowy z krewetek i upraż. Dodaj czosnek. Gdy krewetki się zaczerwienią, dodaj masło.
Następnie zdejmij z patelni krewetki i czosnek, a na aromatycznym maśle podsmaż krakersy. Smaż krakersy do momentu, aż wchłoną masło.
Tatar przełóż do miseczek i podawaj z krakersami, pokrojoną limonką oraz awokado pociętym w plasterki. Smacznego!
Ogórka bez gniazd nasiennych oraz cebulę posiekaj i dosyp do miski. Dodaj starty imbir i uprażony sezam. Całość dopraw sambalem, sosem sojowym i dobrze wymieszaj.
Na patelnię włóż skorupy, głowy z krewetek i upraż. Dodaj czosnek. Gdy krewetki się zaczerwienią, dodaj masło.
Następnie zdejmij z patelni krewetki i czosnek, a na aromatycznym maśle podsmaż krakersy. Smaż krakersy do momentu, aż wchłoną masło.
Tatar przełóż do miseczek i podawaj z krakersami, pokrojoną limonką oraz awokado pociętym w plasterki. Smacznego!
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania na karnawał i imprezę
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze