Tatar z łososia z sałatką z zielonego ogórka

Tatar z łososia zobacz Tatar z łososia 2018-06-19 12:59:39
Tatar z łososia
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wyczyść filet, pokrój go w drobną kostkę i przesyp do miski.
Ogórka bez gniazd nasiennych oraz cebulę posiekaj i dosyp do miski. Dodaj starty imbir i uprażony sezam. Całość dopraw sambalem, sosem sojowym i dobrze wymieszaj.
Na patelnię włóż skorupy, głowy z krewetek i upraż. Dodaj czosnek. Gdy krewetki się zaczerwienią, dodaj masło.
Następnie zdejmij z patelni krewetki i czosnek, a na aromatycznym maśle podsmaż krakersy. Smaż krakersy do momentu, aż wchłoną masło.
Tatar przełóż do miseczek i podawaj z krakersami, pokrojoną limonką oraz awokado pociętym w plasterki. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE