Marynowana czerwona cebula

Marynowana czerwona cebula
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 4 szklanki czerwonej cebuli
  • pokrojonej w plasterki
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki miodu
  • 1 szklanka wytrawnego białego wina
  • ¼ szklanki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Uduś wszystkie składniki w garnku bez pokrywki, na średnim ogniu, aż cebula zmięknie a płyn odparuje. Marynowaną, czerwoną cebulę można przechować w lodówce do 6 tygodni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE