Suflet zapiekany na zupie

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 4 jajka
  • 100 ml białego wina
  • 80 g tartego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Białka ubić na sztywno. W kąpieli parowej ubić żółtka z winem aż zaczną gęstnieć. Przestudzić ciągle ubijając. Doprawić solą i pieprzem, połączyć delikatnie z pianą z białek. Wyłożyć na gorącą zupę, posypać parmezanem. Zapiekać 5-7 minut w temp 200 stopni C. Z masy można uformować kluseczki i zapiec je na zupie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE