łosoś w wiórkach kokosowych

łosoś w wiórkach kokosowych
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.37)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska

Składniki:

  • 1¼ szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych
  • 4 filety z łososia bez skóry po 170 g
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Wsyp wiórki do czystej plastikowej torby i wkładaj po 1 filecie z łososia. Obtoczone w wiórkach kawałki łososia układaj na lekko naoliwionej blasze. Dopraw je solą i pieprzem, a następnie piecz przez 15 min. Podawaj z karaibską salsą (przepis poniżej)

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE