Krem z marchewki z czarnuszką

Krem z marchewki z czarnuszką
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 4 dorodne marchewki
  • 6 posiekanych ząbków czosnku
  • 3/4 szklanki greckiego lub bałkańskiego jogurtu
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • czarnuszka

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć marchewkę razem z czosnkiem. Dodać sól i pieprz. Marchewka powinna się zrumienić i mocno zmięknąć, a czosnek zeszklić. Usmażoną masę ostudzić, wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, posypać czarnuszką. Podawać do chleba.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE